Päijät-Hämeen terveysliikuntastrategia

Päijät-Häme on päivittänyt vuonna 2009 julkaistun terveysliikuntastrategian vuosille 2009 – 2020. Terveysliikuntastrategian arviointi- ja päivittämisprosessi on tehty vuoden 2016 aikana. PHLU on ollut vahvasti mukana strategian arviointi- ja päivittämisprosessissa.

Päivitetyn Päijät-Hämeen terveysliikuntastrategian tavoitteena on, että Päijät-Häme on terveysliikunnan edelläkävijä Suomessa. Lisäksi tavoitteena on, että Päijät-Hämeen liikuntaolosuhteet, -tarjonta ja terveysliikunnan asiantuntemus lisäävät alueellista vetovoimaisuutta. Päijäthämäläiset liikkuvat enemmän kuin muiden maakuntien asukkaat. Päijät-Häme on julistautunut liikunnan megamaakunnaksi.

Päivitetyn strategian viisi painopistealuetta ovat liikuntaolosuhteet, jossa arkiympäristö ja hyvin hoidetut liikuntapaikat innostavat liikkumaan; monipuoliset ja joustavat liikuntapalvelut, joiden avulla omaehtoiseen liikkumiseen kannustetaan, sekä vähän liikkuvia aktivoidaan liikunnalliseen elämäntapaan; lasten ja nuorten liikunnallinen elämäntapa, jonka ajatuksena on, että Päijät-Hämeessä lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä liikunnallisessa toimintaympäristössä sekä harrastaa monipuolista liikuntaa; korkeatasoinen ja laadukas terveysliikunnan osaaminen ja koulutus, sekä terveysliikunnan myönteinen ja kannustava viestintä saavuttaa kuntalaiset.

Päivitetty strategia tullaan julkaisemaan sähköisessä alustassa vuoden 2017 aikana. Sähköinen alusta antaa kunnille, kunnan liikuntatoimesta vastaaville viranhaltijoille, kuntien päättäjille, sekä kuntalaisille tietoa strategian toteutumisesta ja mahdollistaa kunnan sisäisen ja kuntien välisen poikkihallinnollisen yhteistyön.

Päijät-Hämeen Terveysliikuntastrategian arviointi- ja päivittämisprosessi on toteutettu yhteistyössä Päijät-Hämeen liiton, Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n, Lahden ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun, sekä kuntien ja muiden terveysliikuntatoimijoiden kanssa.

Päijät-Hämeeseen on myös laadittu ensimmäistä kertaa maakunnan historiassa maakunnallinen urheilustrategia, joka kulkee nimellä Sport Päijät-Häme.

Lisätietoja:

Keijo Kylänpää, keijo.kylanpaa(at)phlu.fi, puh. 040 552 9233

2017-12-28T15:54:33+02:00 25.04.2017|0 Kommenttia

Jätä kommentti